Sultani
 

 

İndeks | İleri | Geri

  F O R U M

 

Konuşan Galatasaray
2002 Forumu yapıldı

Atilla ALPÖGE

"2002 Forumu"nun öyküsü bir yıl önce başladı. Galatasaray Kuruluşları İşbirliği Kurulu bir toplantısında "Acaba düzenlediğimiz Forum’ların etkenliğini nasıl artırırız?" sorusunun üzerine eğilmişti. 10 yıldır yapılan Galatasaray Forum’larının bazıları büyük ilgi toplamıştı. Ama bazıları da 30-35 kişinin katılımıyla gerçekleşmişti. 

Acaba nasıl bir iyileştirme getirilebilirdi? Bazı şeyleri hep aynen tekrarlayarak yaptıktan sonra bir değerlendirme yapmak, her şeye taptaze bir bakış açısıyla bakıp kendini yenilemek geçerli bir yöntemdi. İşbirliği Kurulu bu değerlendirmeyi yapıp yenilemeyi gerçekleştirmekle görevli kıldığı, ayrıca tam yetki verdiği bir komisyon oluşturdu. Bu komisyonda Münir Hamamcıoğlu, Dağhan Baydur, Gülnur Görgün, Serdar Eder, Cenk Sağdam ve Atila Alpöge görev aldılar. Bu arkadaşlara İşbirliği Kurulu'nun Genel Sekreteri Türker Arslan'la onun yardımcısı Serap Gençsü de katıldı ve 10 ay süren bir maraton başladı.
Komisyon temel bir ilkeden hareket etti: Forum'da Galatasaraylı'ya konuşma olanağı verilmeliydi. Sessiz sedasız dinleyen Galatasaraylı yerine; konuşan, görüşlerini duyuran bir Galatasaraylı profiline dönük olmalıydı Forum. Bu da, görüşmeler canlı ve rahat olsun diye küçük çalışma gruplarını gerektiriyordu. Yurdumuzda bu tür bir formata belki alışık değildik ama, artık dünyanın her yerinde toplantılar böyle düzenleniyordu. Galatasaray bu alanda da öncü ve yenilikçi olmalıydı. 10 aylık hazırlıktan sonra Forum; 9 Kasım Cumartesi günü yapıldı. Etkinlikler dizisi saat 14:00'te başladı; saat 20:30'da bitti. Forum'da 160 kadar Galatasaraylı hazır bulundu. Bunların 140 kadarı tartışmalara aktif olarak katıldı.


SERGİ

Liseye gelenlerin ilk karşılaştığı etkinlik bir sergi oldu. Burda İlköğretim Okulu'nun renkli, canlı sunumları vardı: Eski İlkokul’dan sınıf fotoğrafları, şimdiki çocukların gerçekleştirdikleri ve benzerleri. Galatasaraylılar Derneği kendi etkinliklerini yansıtıyordu. Bu arada Prof. Dr. Vahdettin Engin'in kaleme almış olduğu, GS tarihi konulu önemli bir kitabın tanıtımı yapılıyordu. Yardımlaşma Vakfı ise, yapımı süren Yaşlılar Yurdu'nu tanıtıyordu. Ankara Galatasaraylılar Birliği Gölbaşı'ndaki göz kamaştırıcı tesislerini sergilemişti. Bu arada, derneğin yönetim kurulunca yıllar önce tutulmuş ilk karar defteri de tarihi bir belge olarak sunulmuştu. Fransa ile Amerika'daki derneklerimiz ise kendi çalışmalarını yansıtan fotoğraflar sergilemişlerdi.

FORUM
Sergiden sonra Tevfik Fikret salonuna geçildi. İşbirliği Kurulu Genel Sekreteri toplantıyı açtı. Sonra da Duygun Yarsuvat'ı toplantıyı yönetmeye davet etti. Yarsuvat, forumun konusunu ve amacını açıkladıktan sonra, Galatasaraylılar Derneği'nin bir araştırma şirketi olan Strateji-Mori-Knextep desteğinde yürütmüş olduğu bir araştırmadan söz etti ve bu çalışmanın sonuçlarını açıklaması için Emre Erdoğan'ı konuşmaya davet etti.