Aradaki dar koridor, erkekler yatakhanesinin döşemesi ahşap salonuna uzanıyor. Sağdaki salonun kapısı üzerinde "327" yazan bir plaka var. Üzerleri parlak sıralardan birinin açılır kapanır sandalyesine oturuyorum. Pencerelerden deniz görünüyor. Gayri ihtiyari başımı yukarı kaldırıyorum. Tavanda son derece tanıdık süslemeler. Yer yer eskimiş olsa da, işte yine o aynı hayal perdesi. Bakışlarım figürler arasında karşı konulmaz bir hararetle geçmişten
izler arıyor. Feriye Sarayının şehzadelerinin gölgeleri arasında kendi çocukluğumu saklambaç oynarken yakalıyorum. Gönüllü ebe olarak gözlerimi yumuyorum. Tam otuz yıl önce gecelerin yalnızlığında koynuna sığındığım yatakhanemde, bambaşka bir kimliğin doğum tarihi satırında, sağa sola saklanmış arkadaşlarımı arıyorum. Zamanı sobelemeye çalışıyorum. Mösyö Kalika kendisini takdim edip konferansına başlıyor. Diz üstü bilgisayarının hafızasına yüklü milyarlarca bilgi kırıntısından bazılarını projeksiyon makinasından duvara yansıtıyor. İnternet ortamından, e-business'den, bilişim teknolojilerinden söz ediyor. Birden duvara yansıyan şekillerin hareket etmeye başladığını, pencerenin şeklini alarak duvarları ağır ağır baştan başa dolaştığını farkediyorum. Gözlerim duvarlardaki bu ışık oyununun girdabında sürüklenmeye, omurgası hiç kızağa konmamış o gece rengi geminin hayaletini aramaya başlıyor. Sanal dünya ile gerçek dünya arasındaki
merdivenin basamaklarını çıkarken, sanki her bir basamak ben atladıkça kırılıp boşluğa düşüyor. Heyecanla bir yerlere tutunmaya çalışıyorum. Neyse ki Mösyö Kalika imdadıma yetişiyor: "Puisqu'il n'y a pas d'autres
questions, je vous remercie pour votre attention." Projeksiyon kapanıyor. Duvarlardaki ışık oyunları yerini boş bir tiyatro salonu sükunetine terk ediyor. Caddeye bakan kapıdan çıkıp Kabataş tarafından binanın etrafında ağır adımlarla dolaşıyorum. Sahil tarafına geldiğimde, akıntıya karşı Boğaz'ı çıkmaya çabalayan büyük bir şilebin davudi düdüğünün rıhtımda yankılandığını duyuyorum. Demir parmaklıkların yanına tüneyen birkaç tok martı isteksizce suya doğru süzülüyor. Bense zaman tünelindeki sanal saklambaç oyununa dönüp kolumu duvara yaslayarak gözlerimi üzerine yumuyorum. Yeniden saymaya başlıyorum. Her şeyin iyice saklanmasını beklemek tam otuz yıl sürüyor.
Gözlerimi açtığımda ise karşımda hala onu görüyorum. Zaman yüzüme tatlı tatlı gülümsüyor... "Akıp gittiğimi mi sandın? Hadi canım sende...!" Şilebin düdüğü Ortaköy sahillerinde bir kere daha yankılandıktan sonra rüzgara karışıp gidiyor. Heyecanla dönüp avuçlarımın içini duvara şaplatıyorum:
"Sobeee.....!!"
GSÜ Mezunları Derneği Kuruldu!
Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin kurulmasına yönelik çalışmalar 22 Haziran 2001 tarihinde GSÜ 2000 yılı mezunları elektronik posta grubuna gönderilen bir duyuru ile başladı. Duyurunun diğer mezun gruplarına da iletilmesinin ardından 9 Eylül 2001 Pazar günü Yıldız Parkı'nda gerçekleştirilen ilk toplantıda derneğin başlıca amaçlarının mezunlar arasındaki birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi; mezunlar, üniversite ve üniversite öğrencileriyle ilişkilerin geliştirilmesi ile üniversitenin tanıtımının yapılması olduğu belirlenerek benimsendi. Bu amaçlar doğrultusunda sürdürülen çalışmalar sonucunda meydana gelen tüzüğün onaylanmasıyla, 27 Ağustos 2002 tarihinde Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği resmen kurulmuş oldu. Kurucular Kurulu aşağıdaki gibidir.
Başkan
Prof. Dr. Erdoğan Teziç / Rektör
Başkan Yard.
Prof. Dr. Duygun Yarsuvat
Hukuk Fakültesi Dekanı
Mustafa Murat Gün-İşletme 2000
Duygu Özer-Endüstri Mühendisliği 1998
İsmail Özgür Baykal-Bilgisayar Mühendisliği 2000
Neslihan Öztürk-Endüstri Mühendisliği 2000
Ömer Çirkin-Kamu Yönetimi 2000
Ceyda Özcan-Endüstri Mühendisliği 1999
Barış Özbalyalı-İktisat 1999
Kemal Başaranoğlu-Endüstri Mühendisliği 1999
İrem Özbalyalı-Kamu Yönetimi 1999
Yaklaşık 1 yıl süren kuruluş çalışmaları boyunca resmi girişimlerin yanı sıra, üye ve çalışan sayısını artırmak amacıyla 26 Mayıs 2002 tarihinde GSÜ Mezunlar Günü, 21 Eylül 2002 tarihinde GSÜ Mezunlar Derneği Kuruluş Gecesi etkinlikleri düzenlendi. 12 Ocak 2003 tarihinde gerçekleştirilecek ilk Genel Kurul’da, derneğin bundan sonraki 2 sene boyunca yönetimini, denetimini ve yürütmesini üstlenecek kurullar belirlenecek ve dernek kuruluşu tamamlanmış olacaktır. Genel Kurul’da seçme ve seçilme hakkı kazanmak isteyen mezunlarımızın 20 Aralık 2002 Cuma akşamına kadar tüm üyelik işlemlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.
GSÜ Mezunlar Derneği’ne Galatasaray Üniversitesi'nin herhangi bir kademesinden mezun olmuş veya en az üç yıl okumuş olanlar ile Galatasaray Üniversitesi tam zamanlı Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri, Galatasaray Üniversitesi'ndeki görevleri devam ettiği sürece üye olabilirler.
|